Sürücü kursları kanunen her ayın 1’i ile 10’u arasında istediği gün grup teorik ders açılışını yapmaktadır. Son kayıt tarihi ise her ayın 10. günüdür.

Eğer kayıt olmaya karar verdiyseniz; nüfus cüzdanınız (varsa mevcut ehliyetiniz) ile kursa gelmeniz yeterlidir. Diğer evraklar için gerekli yönlendirmeleri kursumuza geldiğinizde size anlatmaktayız. E-devlet sistemini kullanarak Adli sicil ve öğretim belgenizi kursumuzda hazırlayabiliriz. Biyometrik fotoğraf için de anlaşmalı stüdyomuza yönlendirme yapmaktayız. Ayrıca ehliyet için sağlık raporunun da alınması gerekmektedir.

Aile hekiminden ücretsiz bir şekilde alabilirsiniz. Ayrıca kursumuzun anlaşmalı kliniğinden 35 TL ücret ödeyerek de alabilirsiniz. Sağlık raporu almak için yanınızda 1 adet biyometrik fotoğraf bulundurmanız gerekmektedir.

Trafik ve Çevre Bilgisi 16, Trafik Adabı 4, İlk yardım Bilgisi 8 ve Araç Tekniği Bilgisi 6 saat olmak üzere toplam 34 saat ders verilir. Teorik dersler hafta içi akşam 18:00 – 22:00 saatleri arasında yaklaşık 8-9 gün sürmektedir.

30 Trafik ve Çevre Bilgisi (Trafik Adabı) , 12 İlk yardım Bilgisi ve 8 Araç Tekniği Bilgisi olmak üzere toplam 50 soru sorulur.

Etkilemez, yanlış doğruyu götürmüyor. Bütün soruları cevaplamanız avantajınıza olacaktır.

Başarı puan barajı 100 üzerinden 70’tir. Her soru 2 puan değerindedir. 35 adet doğru cevap sınavı geçmeniz için yeterli olacaktır.

İlk sınavdan başarısız olduktan sonra 3 defa daha sınav hakkınız var. Bir başka deyişle toplam 4 adet teorik sınav hakkınız bulunmaktadır.

Ehliyet kursunda teorik eğitimleri aldıktan sonra (Trafik – Araç tekniği – İlkyardım dersleri) Milli Eğitim Müdürlüklerinden adınıza randevu alınarak, sınav merkezinde (BAKSAN Çıraklık Eğitim Mrk.) tablet başında girilen sınav sistemidir.

Evet, başarılı olursunuz. E-Sınavda yalnızca 3 adet dokunmatik tuş kullanacaksınız (geri/ileri okları ve onay tuşu). E-Sınav uygulaması, sınav aşaması ve sonuç değerlendirmesi için büyük kolaylık sağlamaktadır. Sınav çıkışında puanınızı hemen öğrenebilirsiniz.

Evet, kursumuzda deneme sınavları, sınava hazırlık için soru çözümleri yapılmaktadır. Ayrıca web sayfamızda geçmiş dönemlere ait çıkmış sorulara ulaşabilirsiniz.

Evet, kursa kayıt olan öğrencilerimize kayıt esnasında sürücü eğitimi kitabı ücretsiz olarak verilmektedir. Ayrıca internet sitemizde interaktif eğitim bölümünden de faydalanabilirsiniz.

Evet, kurs ücreti dışında teorik sınav harcı, direksiyon sınav harcı ve sürücü sertifikasını sürücü belgesine dönüştürmek için masrafınız olacaktır.

Teorik sınav harcınızı her hangi bir Halkbank, Vakıflar Bankası veya Ziraat Bankası şubelerine TC.  Kimlik numaranızı söyleyerek veya Ziraat Bankası ATM’lerinden kartsız işlemler menüsünü kullanarak da yatırabilirsiniz. Veya kursa teslim etmeniz durumunda kurs tarafından da yatırılabilir.

Direksiyon sınav harcınız kurs tarafından tahsil edilmekte olup sınava giren tüm öğrencilerin direksiyon sınav harçları toplu olarak Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hesabına yatırılmaktadır.

Hayır, bize vereceğiniz kurs ücreti bizden alacağınız teorik ve direksiyon dersleri için alınan ücrettir. Sınavların öncesinde aşağıda belirtilen miktarda direksiyon dersini ek bir ücret ödemeden alacaksınız. Direksiyon sınavından başarısız olmanız durumunda ders ücretini ödemek şartı ile ek direksiyon dersi alabilirsiniz.

B Sınıfı ehliyet için, 2 ders saati Simülatör eğitimi/Araç tanıtımı ve 14 ders saati akan trafikte araç ile yapılan eğitim olmak üzere toplam 16 ders saatidir.

4 adet direksiyon sınav hakkınız vardır.

Direksiyon sınavında kalmanız halinde, bir sonraki sınav hakkından yararlanmak için, M.E.B. Yönetmeliğinde belirtilen en az 2 saatlik mecburi direksiyon eğitimini almak zorundasınız. Bu ek eğitim için gereken bedeli kursumuza ödemeniz gerekmektedir.

Hayır. Milli Eğitim tarafından hazırlanan Sertifika, Sürücü Belgesi yerine geçmemektedir. Nüfus Müdürlüklerine başvurup “geçici sürücü belgenizi” aldıktan sonra araç kullanabilirsiniz.

Ehliyete hak kazandıktan sonra 2 yıl içerisinde gerekli evraklarla birlikte Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapamazsanız sertifikanız ve haklarınız iptal olacaktır. Ehliyet alabilmek için tekrar kursa başvuru yapmak zorunda kalırsınız.

Kazanılan belge hangi ehliyet sınıfına ait ise Halkbank/Vakıfbank/Ziraat Bankası gişelerine maliye-trafik harcı adı altında istenilen bedeli yatırıp, dekontla birlikte kursumuza gelerek sertifikanızı(dosyanızı) alıyorsunuz. Sonrasında istediğiniz bir Nüfus Müdürlüğünden ehliyet başvurunuzu yapabilirsiniz.  Nüfus müdürlükleri randevu ile çalışmakta olup, randevu için http://randevu.nvi.gov.tr web adresinden ya da alo 199‘u arayarak randevu alarak sertifikayı ehliyete çevirmeniz gerekmektedir.

Sınava girerken yanınızda kurstan alacağınız sınava giriş belgesi ve nüfus cüzdanı bulundurmalısınız.

Hayır, sınav kuralları gereği teorik e-sınavda yanınızda cep telefonu bulundurmanız yasaktır.

Teorik sınav;
Belirlenen e-sınav merkezlerinde sizin için daha önceden alınan randevu gün ve saatinde başlar. (E-Sınav’a geç kalanlar şayet sınav salonundan herhangi bir kursiyer çıkmamışsa sınava alınır. Ancak sınav süresi uzatılmaz.)

Direksiyon sınavı;
Randevulu olarak yapılmaktadır. Sınav randevu saatiniz bizden alacağınız “Sınava Giriş Belgesi”nde yazılıdır. Sınavdan 20 dakika önce sınav alanında olmanız sizin faydanızadır. Sınava geç kalanlar (1 dakika bile olsa) maalesef sınava alınmazlar.

Hayır, etkilemez (yani dört yanlış bir doğruyu götürmez).

Evet. Sınavlardan başarısız olmanız durumunda tekrar sınav harcını yatırmak zorundasınız.

Hayır, E-Sınav’da başarısız olmanız durumunda direksiyon sınavına katılamazsınız.

E-sınav sonuçlarını sınav bitiminde oda girişindeki cihazdan TC. Kimlik numaranızı girerek öğrenebilirsiniz.

Direksiyon sınavı sonucunuzu sınav olduğunuz gün 18.00’dan itibaren kursumuz ulaşarak öğrenebilirsiniz.

Evet direksiyon sınavından başarısız olmanız durumunda 3 kez daha sınava girme hakkınız vardır.

Direksiyon sınavı ilk 4 hakkınızdan başarısız olmanız durumunda, direksiyon eğitimini yeniden almak koşulu ile tekrar 4 kez direksiyon sınavına girme hakkı elde edersiniz.

Sınavları başardıktan sonra bizden alacağınız dosyanızla herhangi bir nüfus müdürlüğüne başvurarak (internetten randevu almanız gerekmektedir) sürücü belgenizi alabilirsiniz.

Hayır, sürücü sertifikanızı sürücü belgesine dönüştürmeden araç kullanmanız yasa gereği mümkün değildir.

Bu durumda A1 veya A2 veya A sınıfı sürücü belgesi almak için teorik sınava girmeden yalnızca direksiyon dersinden sorumlu olacaksınız ve sadece direksiyon sınavına gireceksiniz.

Bu durumda D sınıfı sürücü belgesi almak için teorik sınava girmeden yalnızca direksiyon dersinden sorumlu olacaksınız ve sadece direksiyon sınavına gireceksiniz.

İlk defa sürücü belgesi alacak kişiler 2 yıl süreyle stajyer sürücü kabul edilmektedir. Bu kişiler, iki yıllık stajyerlikleri boyunca yanlarında her hangi bir kişinin bulunmasına gerek olmadan, şehir içi veya şehir dışında her sürücü gibi sahibi oldukları sürücü belgesinin kullanmaya yetki verdiği araçları kullanabileceklerdir. Ancak bu iki yıllık süre içerisinde bu kişilerin; 0,50 promil alkollü olarak araç kullanırken bir kere yakalanmaları, kırmızı ışıkda geçmeleri, yayalara ilk geçiş hakkını vermemeleri ve yasal hız sınırları limitlerini aşmaları gibi durumlarda üç defa cezai işleme maruz kalmaları veya toplam 75 ceza puanını doldurmaları gibi hallerde stajyer sürücü belgeleri iptal edilerek, tekrar her hangi bir sürücü kursuna kayıt olmaları ve tekrar sınavlara girmeleri gerekecektir.

İlkokul 4. Sınıfı bitirmiş olanlar (ilkokul diplomaları olmasa dahi) sürücü belgesi almak için müracaat edebilirler.

Bu durumdaki kişiler Halk Eğitim Merkezlerine başvurmaları ve gerekli eğitimi görmeleri durumunda kendilerine verilecek olan “Yetişkinler İçin İkinci Kademe” belgesi ile her hangi bir sürücü kursuna başvurabilir ve sürücü belgesi alabilirler.

Hayır, bu belge ile sürücü belgesi alınamaz. Okuryazar belgesi olan kişilerin de  “Yetişkinler İçin İkinci Kademe” belgesi almaları ve bu belge ile her hangi bir sürücü kursuna başvurmaları gerekmektedir.

SRC belgesi karayollarında uluslararası veya şehirlerarası yolcu veya yük taşımacılığı yapacak olanların alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi’dir. SRC Kursları ile sürücü kursları farklı kurumlardır. SRC belgesi, bu belgeyi vermek için yetki belgesi almış kurumlardan alınabilir